Na tri takmičenja tokom vikenda 14 medalja za orijentirce Čelika

SMEDEREVO, 23 maj 2022 – Proteklog vikenda članovi PSK Čelik učestvovali su na tri takmičenja, sa prilično uspeha. Najpre je na Kosmaju, u petak, održano Školsko prvenstvo u orijentiringu. U subotu je na Kalemegdanu bilo Prvenstvo Srbije u miks štafetama, a juče je na tereima Bežanije održano Državno prvenstvo u orijentiring sprintu.

Školsko prvenstvo u orijentiringu, nikad brojnije takmičenje, okupilo je 282 učenika,  208 osnovaca i 74 srednjoškolaca.  Smederevske škole predstavlјalo je 30 učenika,  naravno i članovi Čelika. Njih pet su rezultatima došli do postolјa za osvajače medalјa. Kod mlađih osnovaca pobednik školskog takmičenja Srbije i osvajač zlatne medalјe je Ilija Milutinović, dok je u grupi devojčica Marta Trajković stigla do  srebrne medanje. Oboje su učenici OŠ „Dimitrije Davidović“. Kod starijih osnovaca pobednik i osvajač zlatne medalјe je Mihajlo Minić učenik škole iz Vodnja, dok je bronzana medalјa pripala Lazaru Milutinoviću iz OŠ „Dimitrije Davidović“. Nemanja Vasilјević iz Tehničke škole osvajač je bronzane medalјe.

Na terenima Kalemegdana, u subotu je održano Prvenstvo Srbije u miks štafetama je učestvovalo 56 štafeta sa 127 takmičara. Čelik je nastupao sa 5 štafeta, od kojih je jedna osvojila srebrnu medalјu. Učinili su to u kategoriji pionira Anka Ranković i Ilija Milutinović.

U organizaciji OSS i OK Urbana šuma na terenima Bežanije, u nedelјu je bilo prvenstvo Srbije u sprintu, koje je okupilo 18 klubova sa 204 takmičara, među kojima je bio i 21 iz Čelika. Čelikovi takmičari osvojili su 8 medalјa, dve zlatne, i po tri srebrne i bronzane. Šampioni države u sprintu i osvajači zlatnih medalјa za 2022. godinu postali su Lazar Milutinović i Milica Vasilјević. Vicešampioni i osvajači srebrnih medalјa postali su Anka Ranković, Teodora Milutinović i Branko Grujić. Trećeplasirani i nosioci brobzanih medalјa su članovi Čelika Marta Trajković, Marija Trajković i Bilјana Grujić.Tako su se članovi Čelika, za svoj klub i grad Smederevo, ovog vikenda okitili sa 14 medalјa.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na takmičenju u okviru OLS 11 kolo. Takođe, na terenima Bežanije, ali na drugom delu, u okviru lige u Planinarskoj orijentaciji, u nedelјu će se održati treće kolo.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!