Site icon podunavlje.info

Momirović u Smederevskoj Palanci najavio nova infrastrukturna ulaganja

SMEDEREVSKA PALANKA, 23. maj 2022 – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je bio u Smederevskoj Palanci, obišao radove na rekonstrukciji puta Palanka – Selevac i najavio nove infrastrukturne projekte u Palanci.

Zajedno sa ministrom Momirovićem radove je obišao i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vuče,n koji je tom prilikom kazao da su ovo najveći infrastrukturni radovi što se tiče deonica regionalnih puteva na teritoriji ove opštine. Ukupna dužina državnog puta Smederevska Palanka – Selevac je 20,21 km. Radovi na rehabilitacija ove deonice izvodili su se u dve faze- Smederevska Palanka – Azanja u dužini od 10,1 km. koji su završeni u septembru prošle godine, kao i Azanja-Selevac u dužini od 10,1 km, a ti radovi  su u završnoj fazi. Radove izvodi preduzeće “Srbijaautoput” iz Beograda.

Nakon obilaska radova održan je sastanak u Opštini na temu izgradnje obilaznice oko Smederevske Palanke sa cilјem da se obezbede potrebna sredstva kako bi se sa radovima krenulo u što kraćem vremenskom periodu. Na današnjem sastanku razgovaralo se i o projektu „Čista Srbija“, s obzirom da je opština Smederevska Palanka jedna od 65 opština u Srbiji koja učestvuje u tom projektu čime se stvaraju uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine. Ovim projektom opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na više od 80 odsto svoje teritorije. Najveća fabrika za prečišćavanje otpadnih voda biće sagrađena u Palanci, druga će biti za sela Kusadak i Ratare, treća u Selevacu, zatim u Azanji, Bačincu, Stojačaku i Goloboku. Manja sela priklјučivaće se na ovih sedam  postrojenja. Projekat finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Informacija i foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

 

Exit mobile version