Site icon podunavlje.info

Za kraj prvenstva pobeda, ali bez rezultatskog značaja

SMEDEREVO, 22. maj 2022 – Teže nego što se očekivalo, u poslednjem 22. kolu prvenstva Super B lige, Smederevci su ipak pobedom okončali sezonu, u kojoj su stigli do vicešampionskog mesta na tabeli, ali koje ne donosi promociju u viši rang; Smederevo – Inđija 32:30(16:14).

Od početka susreta učenici Nenada Martića krenuli su siloviti i pogocima, pre svih, kapitena nemanje Marjanovića (7 golova), do odmora su u par navrata imali i pet golova viška.

Gosti su se nisu predavali i preko raspoloženog Aćimova (9 golova) u 38. minutu su poravnali rezultat, a golom Šotre (4) u sledećem napadu su stigli i do preokreta – 19:20.

Sve do same završnice viđena je rezultatska klackalica, a onda us najbolji akter meča Srđan Jevđenović (11) i Lazar Spasić (4), uz golove mladog Stankovića (2,  uzbudljivoj završnici prelomili utakmicu,

Rukometni klub Smederevo

Sa 15 pobeda, jednim remijem i 6 poraza, smederevski rukometaši su osvojili 31 bod i zaslužili drugo mesto. Završili su sa 10 bodova manje od prvoplasirane Kikinde, koja je od naredne sezone novi član najvišeg ranga takmičenja.


Nedelju dana ranije, rukometašice Mladog radnika su pobedom protiv ekipe Petrovaradina 28:27 u Super B ligi sa 12 pobeda, jednim remijem i 7 poraza, za 25 bodova, sezonu oknčale na petom mestu na tabeli.

Da su Radinčanke imale barem malo povoljniju finansijsku situaciju, jer su od svih smederevskih klubova u drugom rangu imale najmanji budžet, sigurno bi izborile povratak u najviši rang takmičenja u Srbiji za rukometašice.

Gotovo sve rukometašice ovog kluba, na čijem čelu je neprekidno Živomir Nikolić Deba, za razliku od ostalih, rođene su Smederevke sa prebivalištem u Radincu.

Mladi radnik, selekcija do 14 godina

Da je u ovom klubu, uz stručan i kvalitetan rad, zdrava atmosfera, potvrđuju i rezultati mlađih kategorija. N  više turnira, sa trenerima Jovicom Petkovićem, Aleksandrom Adamovićem i Milicom Petrović, ranije Ristić, selekcije uzrasta od 12 i 14 godina našle su u završnicama prvenstva za prvaka Srbije.

 

Exit mobile version