Site icon podunavlje.info

Tender za izradu tehničke dokumentacije za vrtić u Ulici Despota Stevana

22. maj 2022 – Javno preduzeće za urbanizam Smederevo danas je na portalu javnih nabavki objavilo tender za izradu tehničke dokumentacije za dečji vrtić u Ulici Despota Stevana u Smederevu. U pitanju je projekat koji treba da bude realizovan na mestu sadašnje Zubne ambulante, reč je o objektu od oko hiljadu i po kvadrata, a vrednost izrade tehničke dokumentacije je procenjena na dva miliona dinara.

Vrtić, podsetimo jer ste to već na stranicama ovog portala imali priliku da čitate, objekat treba da bude u tri nivoa, prizemlje, sprat i potkrovlje. Planirano je da može da primi oko 150 mališana, koji će biti raspoređeni u 9 soba.  Prostorije za smeštaj i boravak dece su u prizemlju i na spratu, dok je poslednji nivo predviđen za prostorije administracije.

Lokacija je pozicionirana, kako se navodi u dokumentaciji javne nabavke, između dva objekta koje predstavljaju dobra koja uživaju prethodnu zaštitu, podignuta u periodu Drugog svetskog rata i izraziti su predstavnici uspešnog ostvarivanja koncepcije urbanističkog plana obnove i razvoja Smedereva iz 1942. godine, tako da je i to uslovilo izgled objekta i njegove gabarite.

 

Exit mobile version