Site icon podunavlje.info

Agencija za bezbednost saobraćaja – Na maturu bez automobila

20. maj 2022 – Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje kampanju pod nazivom „Na maturu bez automobila“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i lokalnim samoupravama.

Kampanja je namenjena mladima, maturantima širom Republike Srbije i uspešno se sprovodi već nekoliko godina unazad, a cilј je da se mladi upozore na rizična ponašanja u saobraćaju. S obzirom na to da se bliži vreme održavanja maturskih večeri, Agencija za bezbednost saobraćaja je pozvala lokalne samouprave da se priklјuče realizaciji aktivnosti u okviru ove kampanje. Ove godine se za zajedničku realizaciju kampanje prijavilo više od 30 lokalnih samouprava.

Osim tribine za mlade, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje i simulatore čeonog sudara i prevrtanja za koje su mladi pokazali posebnu zainteresovanost. Pomoću ovih simulatora mladi imaju priliku da na praktičnom primeru uvide značaj upotrebe pojasa.

U okviru ovih aktivnosti uklјučena je i vežba sa tzv. „pijanim naočarima“ koja za cilј ima da mladima ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.

Izvor – tekst i foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

Exit mobile version