Sređivanje železničkih stanica u Smederevu, Radincu, Maloj Krsni…

19. maj 2022 – Infrastruktura železnice Srbije raspisala je juče javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima rekonstrukcije i sanacije 55 železničkih stanica u 33 lokalne samouprave, a na spisku su i Smederevo, Radinac i Mala Krsna.

Što se smederevske železničke stanice tiče, u planu su radovi na prostoriji u kojoj se nalazi otpravnik vozova, a koja je u vlasništvu Srbija Karga a.d. Zbog veoma lošeg stanja prostorija potrebna je sanacija barem poda površine oko 25 m², laminatom, pločicama ili drugim podesnim materijalom. U kancelariji šefa stanice treba zameti ulazna vrata dimenzija 200×90 cm, a neophodna je i sanacija unutrašnjih zidova sa izolacijom i krečenje na površini od 40 m², kao i zamena  ulaznih vrata dimenzija 200×90 cm, s obzirom da su stara istrulela i u fazi su raspadanja, navodi se u oglasu.

Putni prelaz „Radinac“ u km 5+727; ulica Carigradska br. 5  Radinac, potrebna je izgradnja i postavlјanje polјskog klozeta-nužnika. jer se stari srušio još pre pet godina. Osim gradnje, neophodno je i kopanje septičke jame, minimalno  2×2 metra.

U Maloj Krsni stanica nema pristup vodovodu  i kanalizaciji, jer selo nema rešenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. U stanici postoji bunar sa hidroforom  i tri septičke jame. Većina nameštaja u stanici Mala Krsna je stara i dotrajala (stolovi, ormani stoloce), a stanični plato oko stanice oko 100 m² potrebno je asfaltirati popraviti žardinjere, baša kao i pristupni put, oko 60 m², koji treba asfaltirati, pri tome i povećati zapreminu odvoda atmosferskih padavina, navodi se u tenderu.

Inače, u planu je sređivanje železničkih stanica i staničnih zgrada u Požarevcu (dve stanice – Požarevac i zgrada OC Požarevac), Beogradu (Ovča, Sopot, Sopot Kosmajski, Ralja, Jajinci), Vladimircima, Kovačici (Kovačica i Debeljača), Rumi (Ruma, Uprava OC Ruma, Platičevo i Putinci), Pančevu (Kačarevo), Šapcu (Šabac i Štitar), Sremskoj Mitrovici (S. Mitrovica, Martinci i Voganj), Šidu, Loznici, Ćupriji, Nišu (Niš i Crveni Krst), Negotinu (Prahovo), Petrovcu (Gložan), Senti, Novom Sadu (Futog), Zrenjaninu, (Tomaševac), Kuli, Somboru (Sombor i Bukovački salaši), Subotici (Bajmok), Odžacima (Ratkovo), Prijepolju (Prijepolje i Prijepolje teretna), Raškoj (Jošanička Banja), Kraljevu (Mataruška Banja), Užicu (Užice, upravna zgrada Užice, Užice teretna, Stapari), Lazarevcu (Lastra), Vreocima, Čajetini (Zlatibor), Valjevu (Valjevo i Divci), Lajkovcu (Slovac), Požegi (Požega i Kalenići) i Kosjeriću (Kosjerić i Ražana).

Ukupna vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara, a tender ističe 13. juna.

Foto: podunavlje.info©

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!