Prva sednica novoosnovanog Saveta za bezbednost grada Smedereva

SMEDEREVO, 19 maj 2022 – Danas je održana prva sednica novoosnovanog tela – Saveta za bezbednost grada Smedereva. Jedna od glavnih tema bila je matura 2022. Zaklјučeno je da je smederevska Policijska uprava, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzela sve neophodne mere za osiguranje bezbednosti učenika i zaposlenih u vreme završetka školske godine.

Ovim povodom je, kako je rečeno, održano i devet predavanja, učenicima završnih razreda na teme prevencije zloupotrebe alkohola i droga, prevencije nasilničkog i nedoličnog ponašanja i rizikanepoštovanja pravila i propisa u saobraćaju.

Današnjom sednicom predsedavali su gradonačelnik Jovan Beč, načelnica Policijske uprave u Smederevu Vesela Milovanović i šef službe za zajedničke poslove Saša Petrović, a sednici su prisustvovali i predstavnici inspekcijskih organa, komunalne milicije Gradske uprave Smederevo, kao i predstavnici Školske uprave Požarevac.

Savet za bezbednost grada Smedereva ima, kako se moglo čuti, ulogu da analizira stanje bezbednosti, prikuplјa informacije od institucija i građana i da na osnovu njih dalјe deluje. Zadatak Saveta je i da pitanja u vezi sa stanjem  bezbednosti na teritoriji grada, priprema i predlaže donošenje mera za pobolјšanje zaštite i sigurnosti građana, vrši analizu i utvrđivanje problema koji utiču na bezbednost građana, kao i da radi na izradi i implementaciji projekata prevencije, kojima se deluje na pojedine bezbednosne probleme.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!