Site icon podunavlje.info

Crveni krst Srbije: Festival pozorišnih predstava u Kovinu

KOVIN, 19. maj 2022 – Crveni krst Srbije ove godine po sedmi put organizuje Festival pozorišnih predstava u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“, a domaćin i suorganizator je kovinski Crveni krst. Festival počinje ovog četvrtka i završava se sutra.

Na Festivalu će učestvovati oko 170 predstavnika iz 14 organizacija Crvenog krsta –  deca, prosvetni radnici, edukovani mladi volonteri Crvenog krsta i osobe profesionalno angažovane u Crvenom krstu iz Kikinde, beogradskih opština Voždovac, Stari grad, iz Šapca, Novog Sada, Kragujevca, Ivanjice, Mionice, Negotina, Kralјeva, Užica, Subotice, Rume, Kovina.

Pozorišne predstave, kao jedna od razvojnih aktivnosti ovog programa, predstavlјaju specifičan način prenošenja znanja. Tokom ove manifestacije „mali glumci“ će putem 14 tematskih pozorišnih predstava ukazati na problem vršnjačkog nasilјa, neadekvatnog korišćenja savremenih oblika komunikacije, diskriminacije ali i značaj promocije tolerancije i uvažavanja različitosti. Svoje poruke će uputiti i učenicima osnovnih škola iz Kovina koji će prisustvovati ovom skupu.

Otvaranje Festivala zakazano je za ovaj četvrtak, 19. maja, sa početkom u 10 sati.

Informacija i foto: zvanična internet prezentacija Opštine Kovin – kovin.rs

 

Exit mobile version