SPJ 2022: Raspisan konkurs za nagradu Smederevski Orfej

SMEDEREVO, 18. maj 2022 – Smederevska pesnička jesen raspisala je juče konkurs za tradicionalnu nagradu Smederevski Orfej. Za ovu nagradu mogu da konkurišu isklјučivo zavičajni pesnici, stvaraoci sa teritorije Smedereva, a konkurs je otvoren od 17. maja do 1. avgusta 2022. godine.

Autori treba da pošalјu najviše dve neobjavlјene pesme, pisane na srpskom jeziku i štampane ćiriličnim pismom; ukoliko pesnici stvaraju na nekom drugom jeziku, neophodno je da uz originalni tekst dostave i prevod na srpski jezik. Pesme treba da budu odštampane i umnožene u četiri primerka i potpisane isklјučivo šifrom; ručno pisane pesme, kao i one potpisane imenom i prezimenom, neće se uvrstiti u selekciju. U posebnoj zapečaćenoj koverti autor prilaže razrešenje šifre, u jednom primerku: ime i prezime, adresu prebivališta, kontakt telefon, adresu elektronske pošte i stvaralačku biografiju ne dužu od 500 karaktera.

Pesme treba poslati na adresu:

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen

Za konkurs „Smederevski Orfej“

Karađorđeva 5-7

PP 118

11300 Smederevo

Odluku o pobedničkoj pesmi doneće stručni žiri u roku od 30 dana nakon zatvaranja konkursa, a obaveštenje će biti istaknuto na zvaničnoj stranici Festivala i u javnim glasilima.

Nagrada Smederevski Orfej sastoji se od istoimene plakete, rada akademskog vajara Selimir Jovanović, i novčanog iznosa.

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, koji se ove godine organizuje 53. put, biće održan od 11. do 13. oktobra tekuće godine.

Sve dodatne informacije vezane za konkurs možete zatražiti od organizatora preko elektronske pošte: smederevski.orfej@gmail.com,

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!