Mladi sportisti pozvani da prisustvuju juniorskom turniru Evrolige

SMEDEREVO, 17. maj 2022 – Savez sportova Smederevo preneo je danas svojim članicama poziv Sportskog saveza Srbije za završni juniorski turnir u  košarci Evrolige „Adidas Next Generation Tournament“, kako bi što veći broj budućih košarkaša i uopšte sportista prisustvovao ovom događaju. Njima će biti omogućen besplatan ulazak na sve utakmice ovog turnira, baš kao i u Fan zonu.

Turnir se organizuje od 19. do 21. maja u okviru završnog klupskog košarkaškog turnira Evrolige za sezonu 2021/2022. godinu „2022 Turkish Airlines EuroLeague Final Four Belgrade“.

Dok će u “Štark Areni” snage odmeriti četiri najbolja kluba u Evropi, za to vreme će u hali “Ranko Žeravica” biti organizovan juniorski turnir. Na završnom turniru će učestvovati: Stellazzurra (Italija), LDLC Asvel (Francuska), PFYUM INSEP (Francuska), Real Madrid (Španija), Maccabi Tel Aviv (Izrael), kao i domaći timovi Mega Mozzart I Crvena zvezda. Osmi tim na turniru će biti Adidas Next Generation tim, koji će okupiti neke od najperspektivnijih igrača u Evropi.

U Fan zoni na Savskom trgu biće dosta zanimljivih događaja i aktivnosti, poput slikanja sa pravim trofejem Evrolige, a planirane su i brojne igre koje organizuju partneri Evrolige. Fan zonu će posetiti i legende Evrolige, a biće organizovane i brojne igre, u košarci 5 na 5, u basketu 3 na 3.

Program aktivnosti svakog dana počinje u 10 časova i  traje do 23 sata u četvrtak, do 20 sati u petak i do 21 u subotu, kada je i finale Evrolige koje će biti u direktnom prenosu preko velikog LED ekrana na glavnom terenu.

Foto/ilustracija: zvanični sajt Evrolige, euroleaguebasketball.net

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!