Radinčanke preokretom do pobede, bukvalno uz zvuk sirene

SMEDEREVO, 15. maj 2022 – U retko uzbudljivoj završnici, utakmica poslednjeg 22. kola prvenstva Super B lige za dame pripala je rukometašicama iz Radinca: Mladi radnik – Petrovaradin 28:27 (10:16).

Od početka susreta pa sve do 51. minuta gošće su konstantno bile u vođstvu, koje je neretko bilo i po 5 golova prednosti. Do tog trenutka, nerešiva enigma za domaće rukometašice bila je Jovana Ćazić (10 golova), a uz golmana Mariju Pavlović (11 odbrana i dva sedmerca), zapažen učinak imale su Ana Čubrilo i Tamara Novosel (po 5 datih golova).

Uporne Radinčanke nisu se predavale, a prvi put do izjednačenja su stigle golom kapitena Milice Ninić (3) tek u 51. minutu. Usledila je dramatična završnica, u kojoj je Ćazićeva promašila sedmerac, što je uz sjajnu odbranu Ivane Korać (10 odbrana) i presudilo. Nezadrživa u kontri, najbolja akterka meča, Ivana Paločević (11 golova) bukvalno je u poslednjoj sekundi pogodila gol i svom timu donela neopisivo slavlje.

Bez obzira na ishod još neodigranih utakmica, Radičanke prvenstvo završavaju na deobi od 4. do 6. mesta na tabeli.


Za razliku od dama, rukometaši Smedereva su izgubili meč pretposlednjeg kola na Ubu, domaćin je slavio sa 33:26. U poslednjem kolu dočekuju ekipu Inđije.


 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!