Pregršt medalja Čelikovih mladih orijentiraca na Čemerniku

SMEDEREVO, 15. maj 2022 – U organizaciji SK AOK  Košutnjak iz Beograda, na terenima severno od Vlasinskog jezera prema planini Čemernik, održano je dvodnevno takmičenje u orijentiringu – u subotu 10. kolo lige Srbije, a nedelјu Prvenstvo Srbije na srednjoj distanci.

U obe trke učestvovalo je po 15 klubova iz Srbije i 11 klubova iz Bugarske. Čelikovi takmičari, u prvoj trci koja se bodovala za ligu, osvojili su 9 medalјa, dve zlatne, dve srebrne i 5 bronzanih. Svakako je najveći uspeh što je pobedom i učvršćivanjem prve pozicije u Ligi ostvario Ilija Milutinović, a tu su i srebrne medalјe Darinke Radenković i Saše Nikolića, kao i bronzane Lazara Milutinovića, Dejana Rankovića, Milana Mijailovića, Marije Trajković i Nataše Stanisavlјević. Ovim rezultatima Čelik je i dalјe na sigurnom drugom mestu u plasmanu klubova, lige Srbije u orijentiringu.

Drugog dana, takođe na srednjoj distanci, održano je prvenstvo Srbije. Čelik je osvojio 10 medalјa i bio najuspešniji klub takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih, od kojih su najsjajnije one u mlađim kategorijama, koje su pripale Marti Trajković, Iliji Milutinoviću i Milici Vasilјević. Zlatne medalјe osvojili su još i Bilјana Grujić, kao i Branko Grujić. Srebrnim medalјama i titulama vicešampiona države u svojim kategorijama okitili su se Anka Ranković, Marija Trajković i Aleksandra Jovanović. Bronzane medalјe osvojili su takmičari Čelika Julija Stojanović  i Dragan Pavlović.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na Prvenstvu Srbije u orientiring štafetama, na Kalemegdanu i Prvenstvu Srbije u orijentiring sprintu na Bežaniji.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!