Site icon podunavlje.info

U duelu nekadašnjih superligaša, Smederevo ubedljivo protiv Borca

SMEDEREVO, 14. maj 2022 – Fudbaleri Smedereva danas su, u pretposlednjoj utakmici pred svojim navijačima u ovoj sezoni, zasluženo slavili u meču u kome su Čačane mogli da isprate s još kojim golom više u mreži; Smederevo 1924 – Borac 1926 4:1 (2:0).

Počelo je šansama domaćih. U 4. minutu Blagojević je oprobao svoj udarac, ali je lopta zakačila jednog gostujućeg igrača i završila u korneru. Nastavljeno je napadima Smedereva, no je odbrana gostiju odolevala. U 22. minutu danas agilni Kilibarda je probio po desnoj strani i uputio oštar centaršut po zemlji, ali je Milovanović bio kratak prilikom uklizavanja. Nekoliko minuta kasnije, Milovanović centrira sa leve strane, Zličić odlično cilja glavom – golman Borca izbacuje loptu u korner.

Kada se već činilo da su domaći fudbaleri propustili priliku da reše prvi deo utakmice u svoju korist – dva gola. Prvo je u 39 minutu 1:0, posle kornera koji je izveo Nešović, na drugoj stativu najviši je bio Panić i glavom loptu sproveo u mrežu. U nadoknadi prvog poluvremena 2:0; ponovo je Nešović centrirao, ali ovoga puta iz igre, na drugu stativu, gde je bio Kilibarda, koji je neometan loptu sproveo u nebranjeni deo mreže.

I drugo poluvreme počelo je inicijativom domaćina, s tim što sada i gosti pokazali da se ne mire tako lako s porazom. Prvo je posle centaršuta Bojića šut Nešovića izblokiran. Uzvratili su Čačani, bivši igrač Smedereva Nikola Petković odlično je šutirao u 52. minutu, ali je lopta otišla preko gola. Mogao je isti igrač u 57. minutu da kazni poigravanje odbrane Smederevaca -lopta koju je oduzeo otišlaje  pored gola.

Kada su se gosti ispromašivali, došao je red na domaćina da to kazni; u 63. minutu 3:0. Zličić je dobio loptu u šesnaestercu i proigrao Milovanovića, koji sa par metara šalje loptu u mrežu. Mladi igrač Smedereva je pogodak proslavio sa ocem, koji se nalazio u publici – i dobio žuti karton. To znači da neće nastupati u sledećoj utakmici. Nakon toga Milovanović je zamenjen, što je izazvalo aplauz u publici.

U 71. minutu gosti ipak smanjuju zaostatak: još jedan bivši oklopnik, Žerađanin, odlično šutira sa 22-23 metra, lopta odskače i završava u golu Dobrića.

Samo par minuta kasnije centaršut Krstića, a Joković glavom šutira tik pored leve stative. I onda u 75 minutu 4:1. Nešović i Marković su kombinovali po desnoj strani, Marković je centrirao ka Zličiću, koji postiže gol.

Mogao je rezultat i posle toga da se promeni; u 78, minutu kontra-napad domaćih preko Bojića, Zličića, Luke i Nešovića, ovaj poslednji šutira. ali je izblokiran.

U poslednjih pet minuta šef stručnog štaba Smederevaca Sava Šašić pružio je priliku da debituju Petar Milanković i talentovani omladinac Andrija Marković.

Inače, utakmici je prisustvovalo i desetak navijača iz Čačka, koji su doprineli dobroj atmosferi koja je podsetila na superligaška vremena ova dva kluba, a Smederevci su, i na trenu i u svlačionici, znali da proslave ubedljivu pobedu nad rivalom.

Exit mobile version