„Moj prvi smeč“ – sa Petrom Krsmanovićem i Đulom Mešterom

SMEDEREVO, 14. maj 2022 – U Dvorani Smederevo danas se okupilo 120 malih odbojkaša iz šest škola odbojke Podunavskog i Braničevskog okruga na završnoj priredbi ovogodišnjeg ciklusa projekta „Moj prvi smeč“. Ono što će klincima sigurno ostati u sećanju jeste da su im medalje i pehare uručivala dva srednja blokera reprezentacije; aktuelni – Petar Krsmanović i nekadašnji – Đula Mešter.

Posle pet turnira, zbog toga su se i okupili u Smederevu – da prime priznanja. Najbolji su mali odbojkaši iz Smederevske Palanke, za njima njihovi vršnjaci iz Petrovca na Mlavi, a treće mesto je pripalo Smederevo-Carini.

– Projekat „Moj prvi smeč“ je pokrenut sredinom 2019. godine, kada je u 29 gradova i opština Srbije počela organizovanje škola odbojke, za dečake 2008. godišta i mlađe. Regionalni savez za Podunavski i Braničevski okrug se uključio, na turnirima su dečaci pokazali šta su naučili, a ovo je bila prilika da se deca još jednom vide i druže, ali i da im se uruče priznanja, pehari za najbolje ekipe i medalje za sve učesnike – objašnjava Zoran Debeljković, prvi čovek Odbojkaškog saveza Podunavsko-braničevskog regiona.

Pored Meštera, koji je sad na funkciji potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije i Krsmanovića, medalje i pehare su uručivali i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i Dejan Bojović, još jedan bivši odbojkaš, sada direktor seniorskih reprezentacija Srbije.

Naravno, kada je završen revijalni turnir i pošto su uručena priznanja, usledila je zajednička fotografija, za uspomenu i dugo sećanje.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!