Ovog vikenda 13. Prolećni sajam cveća i meda u Smederevu

SMEDEREVO, 13. maj 2022 – Prolećni sajam cveća i meda, 13. po redu, zvanično je započeo danas i trajaće do nedelje na gradskom trgu u Smederevu. Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od šezdeset izlagača, a čitava manifestacije je, kao i ranijih godina, i takmičarskog karaktera.

Najbolјim izlagačima, naime, biće dodeljene nagrade za najlepši štand i za najbolјi rasadnik. Tradicionalno, svim izlagačima će biti uručene i prigodne zahvalnice za učešće.

– U narednim danima ovde će biti izložen veliki izbor sezonskog cveća, sadnica, drveća, četinara, začinskog bilja i opreme za sadnju. Cilj nam je da na ovaj način promovišemo male proizvođače i da im omogućimo da predstave svoje proizvode sugrađanima i gostima Smedereva. Na taj način pomažemo im da plasiraju svoje proizvode i ostvare saradnju sa ostalim proizvođačima, da tako promovišu svoju proizvodnju, ali i naš grad  – kazala je Maja Ćirković, u Gradskom veću zadužena za resor turizma, kulture i informisanja, otvarajući manifestaciju.

Cilј je, kako su u najavi ove manifestacije naveli organizatori, da se Smederevo predstavi kao grad u kome je tradicionalno, osim grožđa, vina i voća, u sve većoj meri zastuplјena i proizvodnja cveća i meda.

Otvaranje su, takođe po tradiciji, uveličali članovi Ansambla narodnih igara i pesama Smederevo.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!