Site icon podunavlje.info

Poziv za zapošljavanje teže zapošljivih, samozapošljavanje i javne radove

VELIKA PLANA, 11. maj 2022 – Opština velika Plana je, zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijalom Smederevo, juče objavila tri javna poziva; poslodavcima za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih, za dodelu subvencija za samozapošljavanje, kao i poziv za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposleni.

Visina subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih se određuje prema stepenu razvijenosti lokalne samouprava, a za Veliku Planu, koja je razvrstana u treću grupu, to je iznos od 225.000 dinara, o0dnosno 270.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, korisnike novčane socijalne pomoći, mlade u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama ili žrtve porodičnog nasilja.

Što se tiče subvencija za samozapošljavanje, one su u Velikoj Plani 300.000 dinara, odnosno 330.000 kada su u pitanju osobe sa invaliditetom.

Za javne radove je predviđeno da mogu da traju najviše četiri meseca i da poslodavac mora radno da angažuje najmanje pet nezaposlenih. Nezaposleni bi pojedinačno trebalo da imaju zaradu od 22.000 dinara na mesečnom nivou, a naknada za poslodavce je od 1.000 do 2.000 dinara po angažovanom radniku, u zavisnosti od dužine trajanja radova.

Poslednji dan za prijem prijava za učešće na konkursu je 31. maj za javne radove, 9. jun za samozapošljavanje, odnosno 30. jun za subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

Exit mobile version