Ovog i narednog vikenda prijemni za specijalizovane srednje škole

11. maj 2022 – U petak, 13. maja, počinju prijemni ispiti za sve učenike koji žele da upišu specijalizovana odeljenja u gimnazijama i drugim posebnim školama. Prijemni ispiti će se odvijati u dva ciklusa, naredna dva vikenda. Prvo će biti testirani oni koji planiraju da upišu škole likovnih oblasti – crtanje slikanje i vajanje, u petak, subotu i nedelju, a prijemni ispiti u filološkim odeljenjima u gimnazijama zakazani su za subotu i nedelju.

Učenicima sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, audio- vizuelne i scenske umetnosti prijemni takođe počinje u subotu.

Oni koji su zainteresovan za odeljenja sa posebnim sposobnostima za sport test je 21. i 23. maja, s tim da njihov prijemni nije klasičan već treba da dokažu da su uspešni sportisti.

Za oko 5.000 mesta trenutno je oko 6.900 prijavljenih, najveći broj za odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, gde na 1.140 mesta ima skoro 2.100 kandidata.

Sve koji se prijave za specijalizovana odeljenja posle ovih prijemnih čeka i završni ispit, moraju da završe osnovnu školu, onda se sabiraju i jedni i drugi bodovi i tada se upisuju na željena mesta.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!