Lajka za prolazak Mihajlovčana u finale Kupa FSRZS

STRMOVO, 11. maj 2022 – Nakon ubedljive pobede u Velikom Orašju protiv Mladog borca od 9:1, čime su pet kola pre kraja prvenstva potvrdili osvajanje prvog mesta i povratak u Srpsku ligu Zapad, Mihjalovčani su danas ostvarili novi uspeh; u prvom polufinalnom meču Kupa FSRZS slavili su u gostima i overili finalnu vizu: Strmovo 1968 – OFK Mihajlovac 1:2 (1:1).

Bodreni od brojnih pristalica, fudbaleri Strmova, člana Kolubarsko-mačvasnke zone, već u drugom minutu su stekli prednost. Bivši član Smedereva Luka Stojaković primirio je loptu grudima i iz okreta, uz pomoć stative, pogodio suprotnu malu mrežu gola Mihajlovca.

Izjednačenje je stiglo u 29. minutu, kada je Redžić izveo korner, a udarcem glavom iz neposredne blizine Kuzamanović je poravnao rezultat.

Pobedu gostima doneo je sve bolji zapaženiji Marko Rajković Lajka, pošto je u 68. minutu natrčao na odbitak i neodbranjivim šutem savladao golmana Strmova Maksimovića za radost gostiju.

Naredne srede igra se druga polufinalna utakmica između Grizlija iz Saranova i ljubičkog Poleta, jer je Budućnost iz Arilja predala meč bez borbe Poletu.

Susret za pehar Kupa regiona  Zapadne Srbije biće odigran 25. maja, a žreb će odrediti koji od učesnika finala će biti domaćin.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!