Komšijski derbi pripao Požarevljanima – jedan gol za tri boda

POŽAREVAC, 7. maj 2022 – Na Vašarištu u Požarevcu Mladi radnik je danas ugostio Smederevo, ugostio i ispratio s jednim golom u mreži, što je, ispostavilo se, bilo dovoljno domaćinu za pobedu; Mladi radnik 1926 – Smederevo 1924 1:0 (0:0).

Posle početnog ispitivanja snaga domaći imaju prvu priliku, kada se u šansi našao Nikola Đorđević, ali je u odsudnom trenutku Pajović izblokirao njegov udarac. Sledile su dve izgledne prilike za Smederevce. Prvo u 17. minutu, kada je Stanić uposlio Zličića, koji šutira sa pet metara iskosa, ali golman Požarevljana Stoisavljević skreće loptu u korner. Nekih desetak minuta kasnije, stopostotna šansa za Zličića, centrirao je Kilibarda, a ovaj sa nekoliko metara glavom šalje loptu pored same stative. U istom minutu povredio se Pajović pa ga je zamenio Vukadin.

Drugo poluvreme je počelo kao što se i prvo završilo-  velikom borbom na sredini terena.

Trenutak odluke bio je u 59. minutu; najpre je golman Tasić odbranio šut Milanovića i izbacio loptu u korner, koji Milanović i izvodi i pogađa Nikolu Đorđevića koji glavom sprovodi loptu u mrežu.

Smederevo je posle toga preuzelo inicijativu, pokušavalo da izjednačimo, ali su i domaći u kontra napadima stvorili par opasnih situacija pred golom Tasića.

Na pet minuta pre kraja regularnog toka Smederevci us imali priliku da dođu do toliko željenog gola, pošto je Maksić presekao jedan pas domaćih u opasnoj zoni i dodao do Stanića, koji je odlično šutirao, ali je golman Mladog radnika i ovo obranio.

U četvrtom minutu sudijske nadoknade zaledila su se srca domaćih navijača kada je Zličić ubacio loptu u šesnaesterac, Panić je prepušta do Stanića, ali je ovaj šutirao preko gola. Ubrzo nakon toga sudija Dušan Sretenović je svirao kraj za radost domaćih igrača i navijača.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!