Tradicionalna akcija Crvenog krsta Srbije „Paket za novorođenu bebu“

6. maj 2022 – Crveni krst Srbije, sa željom da se priključi borbi protiv bele kuge, i ove godine realizuje akciju “Paket za novorođenu bebu” pod motom motom “Da nas bude više“. Ova akcija slavi i mali jubilej, pošto se „Paket za novorođenu bebu“ realizuje 30 put.

Tim povodom, iz Crvenog krsta pozivaju sve roditelje koji su naš svet obogatili prinovom, rođenom u Nedelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, da po povratku u svoje domove, a najkasnije u roku od jednog meseca, kontaktiraju svoj Crveni krst, u opštini gde se prijavljuje novorođena beba, kako bi dobili sve potrebne informacije o načinu preuzimanja poklona dobrodošlice.

Mogućnost prijava u matičnom Crvenom krstu novorođene bebe i njenih roditelja, u mestu gde se prijavljuje novorođena beba, biće otvorena mesec dana od kraja Nedelje Crvenog krsta, odnosno do 15. juna 2022. godine.

U nadi i nastojanju da deca rođena u Nedelji Crvenog krsta, kao i svako drugo dete odrasta u zdravom, humanom i društvu punom solidarnosti, akcija se realizuje uz direktnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Iz Crvenog krsta napominju da će prilikom preuzimanja paketa dobrodošlice postojati potreba stavljanja određenog dokumenta na uvid Crvenom krstu radi verifikacije (dokument koji bude dostupan u tom periodu, a u kom je naveden datum rođenja u periodu od 8. do 15. maja, npr. otpusna lista).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!