Najstariji učesnik Prvenstva Srbije Smederevac Novica Petrović (69)

SUBOTICA, 6. maj 2022 – Ove subote i nedelje u Subotici će biti održano Prvenstvo Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke u B i C programu. Ovo je najmasovnije nacionalno takmičenje u kalendaru Streljačkog saveza Srbije. Prijavljeno je 428 strelaca iz 53 kluba, a najstariji učesnik prvenstva u Subotici je Smederevac Novica Petrović, rođen 1953. godine.

Prvenstvo države u gađanju serijskom vazdušnom puškom po običaju okuplja sve generacije. Petrović je najstariji, a s druge strane, najmlađi akteri biće nekoliko devojčica i dečaka rođenih tačno šest decenija posle posle njega.

Domaćin takmičenja u Sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ biće Streljački klub Spartak, koji je osnovan 1981. Godine, a predstojeći turnir biće prvo nacionalno streljačko takmičenje u Subotici u poslednje tri decenije.

U subotu će se nadmetati pioniri i pionirke. Od 9 do 16 i 15 na programu će biti takmičenje puškom, a od 15 i 45 do 18 nadmetanje pištoljem. Svečano otvaranje je zakazano za 11 i45.

Drugog dana takmičiće se juniorke i seniorske kategorije serijskom vazdušnom puškom. Od 9.15 do 15 časova ana programu će biti nadmetanja u juniorskoj, a od 12.15 do 17 u seniorskoj konkurenciji.

Foto: SSS

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!