Kontrola vozača na upotrebu alkohola i psihoaktivnih supstanci u subotu

6. maj 2022 – U sklopu pojačane kontrole saobraćaja, u subotu, 7. maja, biće realizovana i akcija u okviru koje će, tokom 24 časa, u kontroli neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci, najavio je MUP.

Prema podacima MUP-a, u prva četiri meseca ove godine, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isklјučeno više od 17.500 vozača, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isklјučeno 850 vozača, što je za čak 60 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Od početka godine, vozači pod dejstvom alkohola učestvovali su u 1.019 saobraćajnih nezgoda, a vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih nezgoda.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, podsećaju iz MUP-a, do 10. maja ove godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a sprovodi se u trideset evropskih zemalјa koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!