U 55.167 prekršaja; jedan vozio 250 km/h, drugi s 3,59 promila alkohola…

4. maj 2022 – Saobraćajna policija je tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika sprovelaakciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrila ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekršaja prekoračenja brzine, saopštio je danas MUP Srbije.

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravlјali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje. Tridesetsedmogodišnji vozač bmv-a isklјučen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravlјao vozilom brzinom od čak 252,8 km/č.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isklјučeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isklјučila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravlјao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isklјučen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravlјao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije, kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.

IZ MUP-a apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!