Posle prvenstva Mihajlovčani nastavili pobedonosnu seriju i u Kupu

MIHAJLOVAC, 4. maj 2022 – Nakon gradskog i okružnog pehara Mihajlovčani su na dobrom putu da osvoje još jedan trofej. U prvom četvrtfinalu Kupa FSRZS slavili su i protiv srpskoligaša iz Požarevca i prošli u polufinale: OFK Mihajlovac – Mladi radnik 1926 3:0 (1:0).

Gosti su susret počeli sa timom u kojem je bila većina fudbalera iz omladinskog pogona. Više od pola časa ekipa sa Vašarišta je uspešno parirala domaćinu, a onda je,nakon prečke Kuzmanovića, spretni Marko Rajković taj odbitak pretvorio u vođstvo Mihajlovca.

Mogli su gosti u završnici prvog poluvremena iz kontre da priprete, ali je sebičnog Janjuševića, u situaciji tri na jedan, izblokirao Mijović. Uzvratio je Redžić snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali samo za uspešnu odbranu Nedeljkovića.

Drugi deo počeo je ulaskom četvorice standardnih prvotimaca Požarevljana, a nešto kasnije pridružio im se i kapiten Tasić, pa se na sredini terena razvila prava borba.

Sa distance Đorđević je ciljao pod preču – za odbranu Ćirića, koji je prosledio loptu u korner i tako sprečio goste da izjednače. Domaći su nastavili sa atacima, a izgledne prilike nisu iskoristili najpre Mitrović a potom i Kuzmanović.

Pokretljivi i agilni Rajković sjajnom asistencijom je u 72. minutu pronašao Redžića, a ovaj je utrčao u prazan prostor i pogodio suprotan ugao gola Mladog radnika.

U poslednjem minutu utakmice, na povratnu loptu Redžića i Mitrović se upisao u listu strelaca i tako iskupio za prethodni promašaj.

Šansu da ublaži poraz Požarevljana u nadoknadi vremena nije iskoristio Jovković, pošto ga je osusjetio Ćirić. Usledila je radost i slavlje Mihajlovčana.

OFK Mihajlovac u polufinalu se sastaje sa ekipom Strnovo 1968, članom Kolubarsko-mačvanske zone, a termin tog susreta će naknadno biti određen.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!