Site icon podunavlje.info

U aprilu u akcijama dobrovoljnog davanja prikupljeno 210 jedinica krvi

SMEDEREVO, 30. april 2022 – Smederevski Crveni krst je, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, u pet akcija koje su organizovane tokom aprila meseca, prikupio 210 jedinica krvi, saopošteno je danas iz ove humanitarne organizacije.

Crveni krst Smederevo zahvaljuje dobrovoljnim davaocima i poziva građane da i ubuduće učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Inače, na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Crvenog krsta Smederevo, koja je održana u četvrtak, 28. aprila razmotreni su i usvojeni finansijski i izveštaj o radu u 2021. godini, kao i plan i program rada organizacije za 2022. godinu, finansijski plan i kalendar najznačajnijih aktivnosti u ovoj godini. Na istoj sednici, razmotren je i usvojen predlog Odluke o raspisivanju izbora u Crvenom krstu, a članovi Skupštine usvojili su inicijativu da Tomislav Živanović bude izabran za počasnog predsednika, imajući u vidu njegov rad i doprinos razvoju programskih aktivnosti organizacije. On će ovu funkciju obavljati volonterski kako bi svojim dugogodišnjim iskustvom doprineo boljem radu organizacije.

Pre početka sednice, odata je pošta preminulim članovima, aktivistima i saradnicima između dve sednice Skupštine Crvenog krsta Smederevo. Ovoj sednici prisustvovali su Marija Marković Stavrić, zamenik gradonačelnika Grada Smedereva, mr Radmilo Grujić, predsednik Nadzornog odbora Crvenog krsta Smederevo, Lana Đurašković, predsednik terenske jedinice Crvenog krsta Smederevo „Dr Vladan Đorđević“, predstavnici medija i drugi.

 

Exit mobile version