Pobeda i dva poraza Srbije na startu kvalifikacija, nedelja dan odluke

OSIJEK, 30. april 2022 – Srpske reprezentacije su sa promenljivim uspehom startovale na kvalifikacionom turniru Regiona Istok za finale Evropske lige mladih za kadetski i mlađejuniorski uzrast, koji je danas počeo u Osijeku. Naša ekipa pištoljem je zabeležila jedan trijumf i jedan poraz. U četvoročlanom timu koji je pobedio Hrvatsku bio je i mladi Smederevac Aleksa Nikolić. Tim puškom je u prvom kolu  poražen, a u drugom bio slobodan. Oba tima Srbije su i dalje u konkurenciji za plasman na finalni turnir na koji prolaze po dve ekipe svakim oružjem.

U prvom kolu takmičenja puškom Ukrajina je pobedila Srbiju 22:10 u poenima, a u drugom su Ukrajinci bili bolji od Hrvatske – 24:8 i obezbedili prvo mesto.

Srbija i Hrvatska će odmeriti snage u nedelju, u poslednjem kolu, u direktnom duelu za drugu poziciju. Pobednik meča će se pridružiti Ukrajini na finalnom turniru.

Naš tim pištoljem je u prvom kolu izgubio od Ukrajine (6:26), a u drugom savladao Hrvatsku (21:11). Srbija je trenutno druga na tabeli, a da li će tu i ostati zavisi od susreta poslednjeg kola Ukrajina – Hrvatska.

U Evropskoj ligi mladih svaki od četiri člana tima ima direktnog rivala u protivničkoj ekipi. Pucaju se četiri serije od po deset metaka. Posle svake serije takmičar sa boljim rezultatom osvaja dva boda, ukoliko je nerešeno svakom ide po bod. Poeni iz sva četiri duela sabiraju se za ukupan rezultat. Maksimalna pobeda je 32:0, a u slučaju rezultata 16:16, o pobedniku odlučuje raspucavanje.

Pred poslednje kolo pištoljem u igri je nekoliko opcija. Najjednostavnija je pobeda favorita Ukrajine, koja Srbiju sigurno zadržava na drugom mestu. Ukoliko Hrvati budu bolji  sva tri tima će turnir završiti sa po jednim trijumfom, pa će o plasmanu odlučivati ukupan broj poena. Ukrajina trenutno ima 26, Srbija 27, a Hrvatska 11 poena. Dakle sem pobede Ukrajine, Srbiju na drugom mestu ostavlja samo maksimalna pobeda Hrvatske 32:0, što je daleko od realnosti, i trijumf domaćina posle raspucavanja (16:16). U poslednjoj opciji, Srbija i Hrvatska bi imale po 27 poena, a naš tim bi bio drugi zbog pobede nad domaćinom.

Evropska liga mladih, pištolj

Prvo kolo: Srbija – Ukrajina 6:26 (sastav Srbije: Marko Ninković, Eleonora Radulović, Olga Stojanović, Luka Milošević). Drugo kolo: Srbija – Hrvatska 21:11 (sastav Srbije: Luka Milošević, Eleonora Radulović, Marta Novović, Aleksa Nikolić).

Plasman: 1. Ukrajina 1 pobeda – bez poraza (26 poena), 2. Srbija 1 – 1 (27), 3. Hrvatska 0 – 1 (11).

Evropska liga mladih, puška

Prvo kolo:  Ukrajina – Srbija 22:10 (sastav Srbije: Aleksa Rakonjac, Aleksandra Havran, Anja Knežević, Uroš Aleksić). Drugo kolo: Ukrajina – Hrvatska 24:8.

Plasman: 1. Ukrajina 2 pobede – bez poraza (46 poena), 2. Srbija 0 – 1 (10), 3. Hrvatska 0 – 1 (8).

Foto: SSS

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!