Kreće karavan 3×3 turnira, u Palanci u julu, u Smederevu u avgustu

30. april 2022 – Nacionalni sportski savez 3×3 basket i Košarkaški savez Srbije ove subote, 30. aprila, započinju novu sezonu, kao i prošle godine, prvim turnirom A kategorije u Sremskoj Mitrovici, Među 15 turnira A kategorije je i onaj u Smederevu 27. avgusta, pre toga, među 30 turnira B kategorije, predviđen je turnir u Smederevskoj Palanci 24. jula. Sezona se završava 17. septembra velikim finalnim turnirom Roda 3×3 prvenstva Srbije na Trgu Republike u Beogradu.

Dakle, i ove sezone, kako kažu organizatori, publika će imati priliku da gleda najjače svetske ekipe i najbolje rangirane igrače na FIBA 3×3 rang listi, a Košarkaški savez Srbije će organizovati i turnir nacionalnih timova u kategoriji seniori i seniorke, koji će biti 10. i 11. juna na Kalemegdanu.

Otvaranje sezone je, kako je rečeno, u Sremskoj Mitrovici, gde će, već po tradiciji, na Trgu Ćire Milekića biti turnir i odakle će se live prenos emitovati po ustaljenoj praksi na YouTube kanal KSS-a. Novina od ove sezone biće live prenos na RTS Planeta kanalu koja će u celosti prenositi dešavanja i iz Mitrovice. Start turnira zakazan je za 12 sati., do juče su bile prijavljene 22 ekipe, a očekuje se da ih bude još.

Kompletan raspored ovogodišnjeg 3×3 prvenstva Srbije možete da vidite OVDE.

Foto/ilustracija: 3x3srbija.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!