Izložba „Konstrukcije unutrašnjeg bića“ Radomira Kneževića u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 28. april 2020 –  U Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci večeras će biti otvorena izložba „Konstrukcije unutrašnjeg bića“ Radomira Kneževića, profesora na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu.

Radomir Knežević (Kikinda 1957), Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 1983. godine u klasi profesora Radenka Miševića i docenta Čedomira Vasića. Postdiplomske studije završio je kod profesora Momčila Antonovića. Član je ULUS -a od 1985. godine. U zvanje asistenta izabran je 1989. godine. Od 2001. godine u zvanju vanrednog profesora za predmet Slikanje i crtanje, a od 2012. godine je redovni profesor. U periodu između 2002. do 2010. bio je profesor na Akademiji umjetnosti u Banja Luci.
Samostalno i grupno izlagao je u više gradova Srbije i regiona, a grupne izložbe imao je i u Minhenu, Parizu, Kremsu, Solunu, Kilu, Budimpešti…
Dobitnik je više nagrada od kojih su najvažnije: 1982. Beograd, Nagrada za crtež FLU, 1986. Nagrada za idejni projekat sa maketom za spomenik oslobođenju Kikinde 1918. godine (Spomenik nije izveden zbog promene lokalne vlasti), 2004. Čačak, Nagrada likovnog anala.
Dela mu se nalaze u više privatnih i javnih zbirki – Muzej u Kikindi, Muzej Zepter, Zbirka Ministarstva prosvete Republike Srbije…

Izložba će biti svečano otvorena večeras, 28. aprila, u 20 časova, a Kneževićevi radovi biće pred Palančanima do 25. maja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!