Autorsko veče reditelјa Darka Bajića ovog utorka u Smederevu

SMEDEREVO, 26. april 2022 – Reditelј Darko Bajić, čiji potpis stoji pored kultnih serija „Sivi dom“ i „Zaboravlјeni“, filmova „Direktan prenos“, „Crni Bombarder“, „Balkanska pravila“, „Rat uživo“, „Na lepom plavom Dunavu“, „Ime naroda“, „O gringo“, „Linija života“, govoriće danas u Smederevu o odnosu prema stvaralaštvu i temama koje je obrađivao u svom opusu.

Njegovo autorsko veče ovog utorka, 26. aprila, sa početkom u 19 sati, biće održano u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Razgovor sa Bajićem, uz inserte iz njegovih ostvarenja, obuhvatiće i problematiku bunta i držanja do ideala i očuvanja autentičnosti i slobode kao polјa borbe njegovih junaka, kao i vrednosnu poziciju koju je izražavao kroz svoje filmove.  Autorsko veče uklјučiće i pitanja odnosa prema istoriji, relaciji oca i sina kojima se bavi u nekim od svojih filmova, prema likovnosti i estetici, kao i reakciju autora na okruženje u kome su prisutni razaranje, ugroženost, strah i žrtve. Biće razmotreno i Bajićevo shvatanje humaniteta i prepoznavanje motivacione, pokretačke dimenzije  čovekovog postojanja.

Ulaz na program je slobodan, a moderator je Marko Cvetković, urednik obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!