Iz Kraljeva s bodom, problematično suđenje, na kraju umalo incident

KRALJEVO, 23. april 2022 – Fudbaleri Smedereva nisu uspeli da po drugi put u ovom prvenstvu savladaju ekipu kraljevačke Sloge. Vodili su Smederevci do 70. minuta, ali su gol za izjednačenje primili iz sopstvenog kiksa; Sloga – Smederevo 1924 1:1 (0:1).

Utakmicu su Smederevci počeli prilikama Milovanovića i Stanića, ali ne i njihovom realizacijom,  nedostajala je prisebnost ispred gola. Na drugoj strani, posle kornera pripretio je Anđelković.

Smederevo j do vođstva stiglo u 21. minutu, kada je Zličić odlično uposlio Milovanovića, koji izlazi sam ispred golmana i lako šansu pretvara u gol.

Nakon toga Smederevci propuštaju još tri prilike da overe vođstvo. Usledio je period u kome domaći imaju blagu inicijativu, ali su više vremena potrošili u raspravi sa sudijom.

Drugo poluvreme počelo je atacima Sloge. Prvo je Anđelković pogodio stativu, a već u narednom napadu Veljović je šutirao, ali je Tasić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Smederevo je potom uspostavilo ravnotežu, ali su domaći ipak stigli do izjednačenja. Presudio je kiks golmana Tasića, koji je napucao Veljovića, da bi lopta nakon toga završila u golu.

U 75. minutu Zličić šutira golman Sloge brani, na odbijenu loptu natrčava Luka, ali je ubacuje pravo čuvaru mreže domaćih u ruke.

Usledile su nakon toga neke čudne odluke sudije Kurlagića, koje su dovele do nervoze igrača obe ekipe, ali i stručnog štaba: rezultat toga bilo je isključenje trenera Smederevaca Save Šašića u nadoknadi vremena.

I domaći i gosti su bili nezadovoljni suđenjem, a nakon utakmice došlo je do komešanja između igrača obe ekipe i članova stručnih štabova, ali je reakcijom obezbeđenja i policije situacija smirena. Posle toga gosti su u pratnji policije napustili stadion.

U narednom kolu Smederevo na stadionu kraj Dunava dočekuje ekipu Reala iz Podunavac.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!