Rasvetljen pokušaj razbojništva nad turskim kamiondžijama kod Plane

SMEDEREVO, 19. april 2022 – Policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, rasvetlila pokušaj razbojništva nad dvojicom turskih državlјana na auto-putu kod Velike Plane i uhapsila M. B. (25) i M. S. (36) iz Pančeva, koji su osumnjičeni za ovo krivično delo.

Oni su, kako se sumnja, 31. marta ove godine, automobilom marke „mercedes“, na koji su postavili registarske tablice ukradene u Smederevu, došli na parking autoputa Niš-Beograd kod Velike Plane gde su, uz pretnju pištolјem, tražili novac od dvojice vozača kamiona, državlјana Republike Turske, koji su tu odmarali.

Sumnja se i da je M. B. ispalio metak iz pištolјa u prednji deo jednog od kamiona kada je vozač startovao motor, nakon čega su obojica pobegli.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo u pokušaju, posebni slučajevi falsifikovanja i nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, M.B. i M.S. su zadržani do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!