Smederevci peticom ispratili lidera na tabeli

SMEDEREVO, 20. april 2022 – Fudbaleri Smedereva danas su najzad zaigrali onako kako se od njih očekuje i do vrha napunili mrežu vodeće ekipe na tabeli; Smederevo 1924 – Sloga (Požega) 5:2 (1:1).

Samo što se krenulo sa centra, nakon poklona Panića, Plazinić je iskosa sa desne strane krenuo sam, a Tasić je smelom intervencijom sačuvao mrežu domaćih.

Odmah potom pripretio je i Ristić, da bi u 6. minutu, na centaršut Markovića, Nešović bio brži od golmana gostiju, ali je njegov udarac glavom završio kraj same stative.

Igrao se 11. minut kada je Plazinić odigrao povratnu, a Ćirović iz trka sa 15 metara smestio loptu pod prečku gola Smedereva.

Imao je i Bogićević, kada je pretrčao Panića, izglednu priliku da duplira vođstvo Sloge, ali je, uz odbranu Tasića, lopta završila na spoljnjem delu mreže.

Veoma brzo stiglo je izjednačenje; nakon kornera Nešovića, kod druge stative Miloš Zličić je neodbranijvim šutem pogodio donji, bliži ugao gola gostiju za izjednačenje.

Mogli su domaći i do preokreta kada je na centaršut Stanića sa pet metara Nešović uzdrmao prečku.

Imali su i gosti iz Požege priliku pre pauze; snažan šut Ristića još jednom je Tasić uspešno ukrotio.

Nastavak je počeo promašajem Zličića, ali je veoma brzo on pokazao da je rasni golgeter; Kilibarda je povukao kontru u 58. minutu, a Zličić majstorski sproveo loptu u mrežu Sloge.

Šansu da gosti stignu do izjednačenja osujetio je Panić izbacivši loptu sa gol crte, a u novoj kontri Kilbarda je nadmudrio svoje pratioce i u 76. minutu povećao prednost domaćih.

Uspeo je dva minuta kasnije usamljeni Drašković da, sa bočne ivice peterca, udarcem glavom, smanji rezultat.

U 82. minutu Zličić je iskoristio kardinalnu grešku gostujućeg golmana i odličnom reakcijom ponovo povećao prednost domaćina.

Uspeo je u završnici susreta Bojić da sjajnu solo akciju kruniše novim pogotkom i tako postavi konačan rezultat ove zaista izvanredne utakmice.

Nova pobeda je, osim velike radosti domaćinu donela i nove bodove, koji ih približavaju vrhu tabele, koji i dalje, uprkos ovom porazu, drži njihov današnji protivnik.

U narednom kolu Smederevo opet igra protiv Sloge, ali iz Kraljeva. Za razliku od Sloge iz Požege, koja se bori za promociju u viši rang, Kraljevčani su pri dnu tabele, treći otpozadi.

Foto: R.G.

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!