DRI započela postupak revizije kod još 57 korisnika javnih sredstava

18. april 2022 – Državna revizorska institucija objavila je danas da je započela postupak revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja kod još 57 korisnika javnih sredstava, a na spisku je i Javno preduzeće za komunalno-stambenu delatnost Kovinski komunalac. Na listi DRI je više državnih institucija, javnih preduzeća iz različitih sfera delovanja, pa i neke političke partije.

Postupak revizije započet je kod Poreske uprave, Uprave carina, Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, Fiskalnog saveta, Republičkog javnog tužilaštva, Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu

Revizija se radi i kod Pravosudne akademije, Arheološkog instituta, Кazneno–popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehničke škole GSP iz Beograda.

Na spisku institucija kod kojih se radi revizija našli su se i Zavod za izgradnju Grada Beograda, Direkcija za izgradnju Opštine Paraćin, Gradsko saobraćajno preduzeću Beograd, Direkcija za izgradnju Grada Niša, Toplana Кikinda.

DRI je i u Koridorima Srbije, Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita, Akreditacionom telu Srbije, Agenciji za bezbednost saobraćaja, Javnom preduzeću Emisiona tehnika i veze, Zavodu za udžbenike, Regionalnoj deponiji Subotica, preduzeću za distribuciju gasa Loznica.

Reviziona kontrola obuhvatiće, osim Kovinskog komunalca, i javno-komunalna preduzeća iz Sjenice, Valjeva, Sopota, Užica, Inđije, Obrenovca, Lazarevca i Čajetine.

DRI kontroliše i nacionalne parkove Đerdap, Tara i Kopaonik, Rezervat Uvac, Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma Stara planina iz Кnjaževca, poljoporivredne stručne službe u Pančevu, Vrbasu, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Što se tiče stranaka, DRI će kontrolisati i Pokret socijalista, Demokratsku partiju u Bujanovcu, kao i Savez vojvođanskih Mađara i Alternativu za promene iz Preševa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!