Četvrt veka postojanja Fonda i nagrade „Branislav Mane Šakić“ 

SMEDEREVO, 17. april 2022 – Fond „Branislav Mane Šakić“ ove godine obeležava četvrt veka postojanja i opstajanja, saopštili su danas organizatori, uz najavu da će tim povodom prigodna svečanost biti održana u subotu, 4. juna, sa početkom u 12 časova u Narodnoj biblioteci Smederevo.

Zbog epidemije izazvane virusom Kovid 19, prošle i pretprošle godine 5. juna, na dan rođenja Branislava Maneta Šakića, objavljena su imena nagrađenih, ali im nisu uručena priznanja, pa će to biti urađeno 4. juna, kada će biti obelodanjeni i ovogodišnji dobitnici ove jedinstvene nagrade.

Za zainteresovane novinare i prijatelje Fonda iz Beograda će tog dana biti obezbeđen prevoz do Smedereva, navodi se u saopštenju.

Fond za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja “Branislav Mane Šakić” 1998. godine ustanovio je nagradu koja nosi ime po čoveku-zalјublјeniku u čistotu jezika i lepotu izgovorene reči, čiji su život i četvrt veka spikerskog rada ostali utkani u postojanje smederevskog radija. Na inicijativu Šakićeve supruge Jadranke Nićin, novinara, i uz svesrdnu podršku ove medijske kuće formirani su Fond i odličje koji nose Šakićevo ime.

Zaklјučno sa 2010. nagrada je dodelјivana 16. oktobra u Radio Smederevu, na dan njegovog osnivanja, da bi nakon privatizacije celokupni tok uručenja ovog priznanja ostao u nadležnosti osnivača Fonda i obavlјa se u Narodnoj biblioteci Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!