Site icon podunavlje.info

Nerešeno s Mačvom na stadionu kraj Dunava, domaći do boda s penala

SMEDEREVO, 16. april 2022 – Fudbaleri Smedereva nisu uspeli da se revanširaju Mačvi za poraz koji su jesenas pretrpeli u Bogatiću. Gubili su na poluvremenu, izjednačili na petnaestak minuta pre kraja, potom imali i šanse da pobede, ali je ostalo: Smederevo 1924 – Mačva 1929 1:1 (0:1).

Počelo je inicijativom Smederevaca, mada su gosti bili ti koji su prvi pripretili; u 10. Minutu, posle kontre, kada je Mirković šutirao preko gola.

Pokušavali su šutevima Bojić, u 17. i Nešović u 24, a najbliži postizanju gola Smederevci bili u 25. minutu;  dobra akcija domaćih, Bojić izlazi ispred golmana, ali iskosa i šutira u spoljni deo mreže.

U 27. minutu gosti stižu do prednosti; u akciji su kombinovali Mirković i Jerotić, ovaj drugi izlazi sam ispred Tasića i lako loptu posprema u donji desni ugao mreže domaćina.

Desetak minuta kasnije šut je oprobao i Kilibarda, ali je pogodio pravo u golmana Mačve. Iz ovog dela igre još samo jedna šansa, kada je nakon prekršaja nad Vukadinom šutirao Maksić, ali zamalo pored gola.

U drugom poluvremenu Smederevo je imalo više loptu u nogama,    ali je to bila inicijativali bez izglednih prilika, sve do 64. minuta. Tada je Bojić ubacio loptu sa desne strane, noPanić glavom šutira pored gola.

U 76. minutu izjednačenje; posle prodora Luka je srušen u šesnaestercu Mačve, a sudija bez razmišljanja pokazuje na belu tačku Siguran realizator penala bio je Zličič.

Do nove prednosti gosti su mogli samo dva minuta kasnije; Popović je pobegao odbrani domaćih, ali se Tasić ispružio koliko je dug i sprečio pogodak.

U 89. minutu, posle kornera golman gostiju promašuje loptu koja iznenađuje Maksića i odlična šansa da se stigne do vođstva i vrlo verovatno pobede odlazi u nepovrat.

Gosti su imali još jednu priliku kada je Popović ponovo pobegao odbrani, Tasić je otišao u prazno, ali na povratnu loptu Maksić stiže pre svih.

Poslednju šansu na meču imao je Bojić, koji je posle asistencije Zličića šutirao – lopta je otišla preko gola.

U narednom kolu Smederevo je ponovo domaći, dočekuje vodeću na tabeli Slogu iz Požege.

 

 

Exit mobile version