Velika Plana ponovo glasa na dva mesta, izborna tišina još jednom

14. april 2022 – Izborna tišina uoči ponavljanja glasanja na pojedinim biračkim mestima u Srbiji ove subote počela je u ponoć. Glasanje na izborima, koliko je sada poznato, biće ponovljeno na ukupno 73 biračka mesta za predsedničke i parlamentarne i na šest biračkih mesta za beogradske izbore. Na parlamentarnim je to na 43 mesta, a među njima su i dva u Velikoj Plani; biračko mesto broj 32 Osnovna škola „Karađorđe“ i broj 45 Radovanje.

Na mestu broj 45, po rešenju Opštinske izborne komisije, glasanje je poništeno jer je glasanje bilo dozvoljeno licima bez potpisivanja i popunjavanja potvrde za glasanje van izbornog mesta. Na biračkom mestu broj 32 je predat zapisnik bez ijednog potpisa članova biračkog odbora.

Zakon o izboru narodnih poslanika propisuje da je zabranjeno 48 časova pre dana glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta da se u medijima i na javnim skupovima objavljuju procene rezultata izbora, javno predstavljaju kandidati na izborima za narodne poslanike i njihovi izbornih programi i pozivaju birači da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene izborne liste, podseća Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Izborna tišina traje do zatvaranja glasačkih mesta, odnosno do subote 16. aprila u 20 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!