Predstavljanje knjige „Nove priče“ Milana Mađareva u Narodnoj biblioteci

SMEDEREVO, 12. april 2022 – U smederevskoj Narodnoj biblioteci danas će, na književnoj večeri, biti predstavljene „Nove priče“ Milana Mađareva.

Milan Mađarev je teatrolog, dramaturg, pedagog, voditelj psihodrame, pozorišni i radio reditelj i prevodilac sa slovenačkog jezika. Na odseku za teatrologiju FDU u Beogradu je odbranio (1998) magistarsku temu Kreativna drama – proces stvaralaštva u Škozorištu, mentor dr Milena Dragićević Šešić, a 2008. je odbranio doktorsku disertaciju na temu Teatar pokreta Jožefa Nađa, mentor dr Aleksandra Jovićević. Predaje predmet Scenska umetnost na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi i inicijator je pokretanja impro scene u Vojvodini. Kulturnoj javnosti poznat je i kao autor knjiga Kreativna drama u Škozorištu i Teatar pokreta Jožefa Nađa.

Milan Mađarev kao pedagog istražuje scensku prisutnost, energiju i preduslove za razvijanje spontanosti i kreativnosti plesača, glumaca i neglumaca. Radio je u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Južnoj Koreji. Član je centralnog tima međunarodnog istraživačkog programa Potencijali glume koji je pokrenut u Ljubljani 2005. godine. Mađarev je pisao o pozorištu za Drugi program Radio Beograda, Treći program Radio Beograda, RTS TV Beograd, Danas, Glas javnosti, Ludus, Web sajt B92, i za časopise “Orchestru”, “Pozorište”, “Scena” (Novi Sad), “Maska” (Ljubljana), “Večer” (Maribor), “Teatarski glasnik” (Skoplje) i dr.

Početak književne večeri na Pozajmnom odeljenju je zakazan za 19 časova.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!