Zapaženi rezultati veslača Smedereva na Kroacija openu u Zagrebu

SMEDEREVO, 11. april 2022 – Minulog vikenda smederevski veslači nastupili su na tradicionalnoj regati Kroacija open. Boje Smedereva branili su Aleksandar Filipović u konkurenciji seniora, Marko Torbica, senior B i kadet Jovan Marinković.

Filipović je drugog dana bio treći u skifu za seniore, Marko Torbica je zauzeo četvrto mesto u B finalu, a Jovan Marinković je bio drugi u četvercu skul u kombinaciji sa veslačima Begeja iz Zrenjanina Crvene zvezde iz Beograda.

Na ovoj regati, 38-oj po redu, nastupilo je više od hiljadu veslača iz Slovenije, Srbije, Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Mađarske, Slovačke, Turske, Moldavije i Hrvatske. Bila je to dobra prilika da se vidi koliko se uradilo tokom zimskih višemesečnih priprema.

Za nešto više od deset dana najbolje juniore Srbije, među njima i nekoliko veslača Smedereva, učestvovaće na izbornoj trci za sastav reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu 21. i 22. maja u Sabaudiji u Italiji. Kvalifikacione trke za sastav reprezentacije su  22. i 23. aprila u Beogradu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!