Pokret Tvrđava: Potpisi građana za javnu raspravu o transportu TNG-a

SMEDEREVO, 11. april 2022 – Nakon poslednjeg u nizu incidenata koji se godinama unazad dešavaju, a koji su rezultat transporta tečnog gasa kroz najnaseljeniji deo grada, Pokret Tvrđava je pokrenuo akciju prikupljanja potpisa građana, saopšteno je danas.

Cilj ove inicijative, navodi se saopštenju, jeste izmeštanje transporta TNG iz centra Smedereva, a sakupljenim potpisima građani će lokalnoj samoupravi poručiti da žele javnu raspravu u Skupštini grada Smedereva o ovoj temi, kako bi nadležni pronašli adekvatno rešenje.

Aktivisti Pokreta Tvrđava će potpise građana sakupljati svakog radnog dana, od 17 do 19 časova ,na Dunavskom keju. Stav Pokreta je, kao i mnogih građana, da je sama po sebi opasna činjenica da se kroz uži centar grada, uz dečije igralište, šetalište pored Dunava i mesto okupljanja brojnih Smederevaca i Smederevki svih generacija, svakodnevno i bez osnovnih procedura i mera zaštite, kreće više desetina cisterni napunjenih tečnim naftnim gasom. Tražei da se što hitnije reagujeti kako bi se sprečila tragedija ogromnih razmera, a kakve se, čemu nas uči iskustvo i greške drugih, dešavaju u ovakvim okolnostima, navodi se u saopštenju Pokrata Tvrđava.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!