Pobeda Smederevaca u Rabrovu posle preokreta

RABROVO, 10. april 2022 – Golovima Luke i Zličića Smederevo je došlo do sva tri boda u Rabrovu, mada je na poluvreme domaćin otišao s prednošću. Presudila je, ipak, bolja fizička sprema, volja i želja gostiju: RSK – Smederevo 1924 1:2 (1:0).

Niije po Smederevce počelo dobro; već u 13. minutu domaćin je stigao do prednosti golom Abdulaziza Ragipovića, koji je pobegao odbrani gostiju i savladao golmana Tasića.

Nakon toga fudbaleri Smedereva preuzimaju inicijativu, u dva navrata pokušao je Nešović , ali je golman Vranić bio na nivou zadatka. RSK je uglavnom pretio kontrama, stvarali su domaći nezgodne situacije, ali su fudbaleri Smedereva uspevali da ih reše.

U drugom poluvremenu došla je do izražaja bolja fizička pripremljenost gostujuće ekipe, više volje i želje. Nizale su se, ali propuštale prilike pred golom RSK-a.

Odmah na početku nastavka šut Bojića i otišao pored stative, da bi nakon toga udarac Zličića, posle karambola u šesnaestercu, domaći izbacili loptu sa gol linije. Domaćin se, s druge strane, ograničio na kontranapada, ali su i oni bili sve ređi kako je vreme odmicalo.

Smederevci su do preokreta došli pravim malim blic krigom u 68. i 70. minutu; najpre je Luka iskoristio asistenciju današnjeg rezerviste Stanića, a već u narednom napadu Bojić seče pas domaćih u opasnoj zoni i upošljava Zličića koji realizuje šansu.

Imali su Smederevci i nakon toga prilike, sada oni iz kontranapada, ali su ih propustili nekoliko, da reše meč, pošto Bojić, Stanić i Luka nisu bili precizni.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu Mačve 1929, koja je jedno mesto niže na tabeli, sa istim brojem bodova – oba tima imaju po 34 boda na petom odnosno šestom mestu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!