Site icon podunavlje.info

Radinčanke sigurne protiv Prijepolja, Smederevcima komšijski derbi

SMEDEREVO, 9. april 20222 – U 18. kolu prvenstva Super B lige, u duplom programu u dvorani Smederevo, prvo su rukometašice iz Radinca ostvarivale očekivanu jedanaestu pobedu; Mladi radnik – Prijepolje 28:25 (16:13). U drugom, mnogo neizvesnijem meču slavili su učenici Nenada Martića; Smederevo – Morava 27:24 (12:12).

Samo u prvom napadu, pogotkom Ive Petrović (8 golova), gošće su povele, a onda su po dva puta mrežu rivalki zatresle Milena Kojić (6) i Ivana Paločević (6) za vođstvo domaćih od 4:1.

Do odlaska na odmor, uz uspešne intervencije Ivane Korać (11 odbrana), koja je dugim loptama omogućila uspešne kontre Nikolini Stojanović (4), Radinčanke su prednost digle na tri gola.

U nastavku je razlika u 47. minutu, pogotkom mlade Marte Filipović (5) povećana na sedam golova viška, da bi potom šansu dobile i mlađe rukometašice domaćih. Serijom od pet pogodaka gošće su se tada približile na dva gola zaostatka. Ipak, odbranama Slađane Mitrović udaraca Suzane Tošić (5), koja je, inače, najbolji strelac lige, sprečeno je da ne dođe do napete završnice. Pitanje pobednika je pogotkom sa krilne pozicije rešila Ivana Paločević.

Mnogo više neizvesnosti viđeno je u drugom susretu. Planjani su znatno agresivnije ušli u meč i stekli početno vođstvo, da bi domaći tek u 17. minutu prvi put, pogotkom Dušana Stojkovića (4 gola), poveli sa 8:7.

Ekipe su smenjivale u vođstvu do pauze, a veći deo nastavka, sve do same završnice, protekao je uglavnom sa minimalnom prednošću Smederevaca.

Tek u 52. minutu, pogotkom efikasnog Antića (8), bivšeg člana Morave, domaći su otišli na plus tri, a isti igrač je i overio pobedu svog tima. Pored njega, treba istaći i najboljeg aktera utakmice, golmana Aleksandra Martića, koji je upisao 11 odbrana, od čega su bila i tri sedmerca, a uz to je iz svog prostora, na početku drugog poluvremena pogodio i nebranjenu mrežu gostiju.

Foto: R.G.

 

 

 

Exit mobile version