Site icon podunavlje.info

Pojačana kontrola taksi prevoznika u Smederevu od ponedeljka

SMEDEREVO, 9. april 20222 – Odsek za komunalne poslove, poslove saobraćaja i zaštite životne sredine smederevske Gradske uprave najavio je taksi prevoznicima da će od ponedeljka, 11. aprila, vršiti pojačanu kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja njihovih vozila na kolovozu, trotoaru i svim drugim saobraćajnim površinama na teritoriji grada Smedereva, a u skladu sa propisima.

Pored ostalog, kontrolisaće se i da li svojim vozilima onemogućavaju prilaz zgradama, dvorištima i garažama, kao i da li se zaustavljaju na mestu kojim onemogućuju pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak već parkiranom vozilu.

Predmet kontrole biće i stavka na koju se žale mnogi pešaci; da li svojim vozilima, kada su parkirana, taksisti ostavljaju slobodan prolaz na trotoaru od najmanje 1,6 metara, a koji ne sme biti uz ivicu kolovoza, kako zakon propisuje.

Biće kontrolisano i da li se zaustavljaju na delu puta ili kolovozu i pri tome ostavljaju neophodnu širinu ne manju od 3 metra, da li na stajalištu javnog saobraćaja ostavljaju neophodno rastojanje od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.

Spisak, šta će sve biti predmet kontrole, poduži je, ima 22 stavke, a možete da ga vidite na zvačnoj Internet stranici grada Smedereva.

Foto: podunavlje.info

Exit mobile version