Orijentiring: Memorijal Tatjane Ljubisavljević u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. april 20222 – U organizaciji POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, danas je održan prvi Memorijal Tatjane Ljubisavlјević u orijentiringu, a današnje takmičenje je ujedno bilo i redovno peto kolo Lige Srbije u ovom sportu. Memorijal je u spomen na prerano preminulu Tanju, koja je dala veliki doprinos u razvoju orijentiringa, kako u Jasenici, u Palanci, tako i na nivou Orijentiring saveza. Kao zahvalnost, Tanjinoj porodici je posthumno, od OSS dodelјen zlatni kompas, a od matičnog kluba Jasenice plaketa. Prisutni orijentirci, aplauzom se zahvalili Tanji za ogroman doprinos u ovom divnom sportu.

Trka na srednjoj distanci, održana je na terenu u okolini Kudreč jezera.  Staza na srednjoj bila je duga od 2,3 km za najmlađe do 5 km za elitne kategorije, sa 9 kontrola za najmlađe,  18 za elitne seniorske kategorije.

Na takmičenju je učestvovalo 207 takmičara iz 19 orijentiering klubova, koji su se nadmetali u 26 kategorija. PSK Čelik predstavljalo je 28 orijentiraca u takmičarskom i 8 u rekreativnom delu. U takmičarskom delu, Čelik je  osvojio 14 medalјa: 4 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih. Svakako da najviše raduju zlatne medalјe najmlađih pionira Anke Ranković i Lazara Milutinovića, kao i kadetkinje Milice Vasilјević. Zlatnom medalјom okitio se i mlađi veteran Dragan Pavlović.  Od seniora sa srebrnim medalјama u Smederevo se vraćaju Katarina Cvetković i Dejan Nikolić, a bronzanom Saša Nikolić.  Medalјama u kategorijama u kojima su nastupali okitili su se: srebrnima Milan Cvetković i Branko Grujić, a bronzanim Danijel Mitrović, Bilјana Aranđelović, Bilјana Grujić i Dragutin Jeremić.

Na ovom takmičenju, Čelik je bio među najuspešnijim klubovima, tako da se zadržava u borbi za prvo mesto lige Srbije. Tenutni plasman klubova u ligi je: 1 .Pobeda sa 9711,8 bodova; 2. Čelik 7692,76 i 3. Jasenica 6591,47 bodova. Bodovanjem po kategorijama Čelik je vodeći u pionirskoj i veteranskoj, drugoplasirani je u seniorskoj i trećeplasirani u juniorskoj kategoriji.

Već sledećeg vikenda je novi izazov, šesto i sedmo kolo OLS u organizaciji OK DIF, na terenima Resave.

Fotografije članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!