Ataše za kulturu Ambasade Austrije obišao znamenitosti Smedereva

SMEDEREVO, 8 april 2022 – Adrien Feix, ataše za kulturu Ambasade Austrije, koji je ujedno i direktor Austrijskog kulturnog foruma, danas je boravio u Smederevu.

Primio ga je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, a, sastanku je prisustvovala i članica Gradskog veća zadužena za resor kulture Maja Ćirković i Slavica Milovanović Pavlović  šefica kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Grada Smedereva. Tema sastanka bila je istorija i kulturna baština Smedereva, brojne manifestacije koje su značajne za grad, rad kultutno-umetničkih društava i udruženja žena,kao i strategija daljeg razvoja.

Nakon sastanka, učesnici su obišli Tvrđavu, gde je ataše za kulturu Adrien Feix imao prilike da se upozna za istorijskim znamenitostima i značajem koje ovo drevno zdanje ima kada je reč o razvoju turizma u Smederevu.

Po završetku obilaska Tvrđave, ataše je u prisustvu Ćirković obišao i Muzej, Centar za kulturu i Narodnu biblioteku, gde je imao prilike da se detalјnije u razgovorima sa direktorima ovih institucija upozna sa radom i značajem koje one imaju za Smederevo.

Foto: Grad Smederevo

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!