Radionica za mlade inovatore u nedelju u Smederevu

7. mart 2022 – Kako bi mladi iz cele Srbije imali priliku da inovativne ideje pretvore u održive projekte, najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva Social Impact Award pokreće SIA Karavan – seriju radionica u 10 gradova u Srbiji. Jedan od tih gradova je i Smederevo, a radionica će biti održana u nedelju 10. aprila u 10 sati. Radionica je besplatna, ali su kapaciteti ograničeni tako da je registracija neophodna.

Radionice su osmišljene su tako da učesnici na interaktivan način dođu do ideja koje rešavaju neki problem u njihovom okruženju ili da rade na idejama koje već imaju, da saznaju kako mogu osvojiti mentorsku i finansijsku (do 1500 EUR) podršku da tu ideju u sprovedu, kao i da saznaju sve o socijalnom preduzetništvu i programu Social Impact Award.

Iskustvo o učešću na ovom programu podeliće prošlogodišnji finalisti iz Smedereva, tim House of Urnebes koji smederevu pravi mesto okupljanja za umetnike iz celog sveta.

Social Impact Award je namenjen mladima od 15 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte.

Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti i druge bliske teme.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a podržali su ga Erste Banka, Coca – Cola HBC Srbija, SAP, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Ako vam ovo zvuči interesantno, prijavite se! Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net, a za sva pitanja tu je koordinator programa David Vučen (david.vucen@razlivaliste.org).

Programa u Smederevu biće održan, kako je rečeno, na adresi Kralja Petra I broj 9 (prvi sprat, kancelarija Razlivališta).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!