Projekat „Čista Srbija“ – oko 170 km kanalizacije u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 7. april 2022 – Za nekoliko dana krećemo i zvanično sa jednim od najvećih projekata koja će naša opština realizovati u naredne tri godine. Projekat „Čista Srbija“ će omogućiti da naši sugrađani dobiju po prvi put kanalizacionu i vodovodnu mrežu gde god to u ovom momentu ne postoji, najavio je danas na svom Fejsbuk profilu predsednik palanačke opštine Nikola Vučen.

Plan je da gotovo sva sela u opštini dobiju mogućnost priključka na kanalizaciju. Gradiće se i šest manjih i jedno veliko postrojenje za otpadne vode. Ukupna vrednost radova iznosi nešto više od 60 miliona evra, a dužina kanalizacione mreže biće 169.469,00 metara, ili oko 170 kilometara.

Prva faza radova zvanično kreće iz naselja Glibovac – stari Glibovački put i to na dužini od 1800 metara u ulicama Cara Dušana i Karađorđeva, najavljuje Vučen.

Kako se može videti na ilustraciji koju je priložio, finansijer je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, inevstitor Opština Smederevska Palanka, a izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation.

Foto/ilustracija:privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!