Poslednji dan za prijavljivanje za subvencije za nove fiskalne uređaje

5. april 2022 – Danas ističe dodatni rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, koji je određen kako bi svi obveznici koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države.

Svi obveznici fiskalizacije dužni su da obezbede nove fiskalne uređaje i da pređu na novi sistem najksnije do 30. aprila ove godine, do kada traje prelazni period, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

To znači da je ostalo manje od mesec dana do kraja tranzicionog perioda za prelazak na novi model fiskalizacije, zbog čega Ministarstvo finansija apeluje na obveznike da ne čekaju poslednji trenutak, kako se ne bi stvarale gužve prilikom instaliranja fiskalnih uređaja.

Država prijavlјenim obveznicima za subvencije isplaćuje 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra, dok je za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a taj iznos uvećan za 20 odsto.

Podsetimo, prvi krug prijave za subvencije države trajao je od 15. oktobra prošle godine do 31. januara ove godine. Da bi što više obveznika dobilo subvencije države, kako bi što pre prešli na novi sistem, država je ustanovila novi rok za prijavu od 15. marta do 5. aprila tekuće godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!