Mlađi junior Aleksa Nikolić prvak Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem

SMEDEREVO, 4. april 2022 – Smederevski mladi strelac Aleksa Nikolić nastavio pobednički niz osvajanjem titule državnog prvaka u kategoriji mlađih juniora vazdušnim pištolјem, dok je u kategoriji kadeta osvojio bronzanu medalјu.

U disciplini standardna vazdušna puška Anđela Radojičić je bila šesta u finalu.

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu standardnim vazdušnim oružjem u B programu (kadeti/kadetkinje i mlađi juniori/mlađe juniorke), koje je proteklog vikenda održano u Beogradu, Aleksa Nikolić, najmlađi smederevski strelac pištolјem, osvojio je titulu državnog prvaka u kategoriji mlađih juniora i bronzanu medalјu u kategoriji kadeta. Pre samo nedelјu dana osvojio je titule prvaka Srbije u kategorijama pionira i kadeta.

Nikolić se u finale takmičenja za mlađe juniore plasirao kao treći sa 545 krugova. Taj rezultat doneo mu je i bronzanu medalјu u kategoriji kadeta. Zlatnu je osvojio Luka Milošević iz SK Akademac iz Beograda sa 553 kruga, a srebrnu Marko Ninković iz Strelјačke družine Pančevo 1813.

U kategoriji mlađih juniora smederevski  strelac vodio je od početka do kraja finala u kome je trijumfovao sa 5,4 prednosti ispred Uroša Gajića iz SK Niš 1881. Bronzanu medalјu osvojio je Vuk Nikolić iz Kluba strelјačkih sportova Policajac iz Beograda. Pobednik Kupa Srbije, u kategoriji mlađih juniora, Petar Kostić, plasirao se na trinaesto mesto sa 528 krugova. Takmičila su se 63 mlađa juniora i 46 kadeta.

U takmičenju standardnom vazdušnom puškom, Anđela Radojičić se plasirala u finale kao osma sa 408,1 krugom. U finalu se popela dva mesta više. Titulu državne prvakinje osvojila je Natalija Pavlović iz SK Niš 1881, vicešampionka je Anja Knežević iz SK Novi Beograd-Ušće, a bronzanu medalјu osvojila je Elena Stevanović iz SK Niš 1881. Anđelija Velebit bila je pedeseta sa 392,1 krug. U kategoriji kadetkinja Natalija Jovanović je bila dvadesetičetvrta sa 395,1 krug. Ekipno u kategoriji mlađih juniorki SD Smederevo je bila deveta sa 1.195,5 krugova. Takmičile su se 62 kadetkinje, 84 mlađe juniorke i 19 ekipa u kategoriji mlađih juniorki.

U istoj disciplini, u kategoriji mlađih juniora, Lazar Subotić je bio četrnaesti sa 591,7 a Lazar Jančić osamnaesti 587,8 krugova. U kategoriji kadeta Lazar Popović je bio sedamnaesti sa 568,8 a Nikola Manojlović osamnaesti sa 567,5 krugova. Ekipno SD Smederevo (Subotić, Jančić, Popović) sa 1748,3 kruga bila je peta. Takmičila su se 32 kadeta, 46 mlađa juniora i 9 ekipa u kategoriji mlađih juniora.

Sledećeg vikenda u Smederevu održaće se Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu, koje je kvalifikaciono za državno prvenstvo koje će se u maju ove godine održati u Subotici.  SD „Smederevo“ na liniju gađanja izvodi najmlađe. Dvanaest pionira i pet pionirki.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!