Site icon podunavlje.info

Smederevska tvrđava – EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam

SMEDEREVO, 3. april 2022 – Nedavno ste i na ovom portalu mogli da se informišete o radovima na tvrđavi Fetislam u Kladovu, koji se finansiraju iz programa „EU za kulturno nasleđe i turizam“, a iz koga će i Smederevska tvrđava dobiti sredstva za savremeni turistički info centar, koji će služiti za promociju same tvrđave, ali i čitavog Donjeg Podunavlja.

Aleksandar Bec, vođa projekta #EUza Tebe – za kulturno nasleđe i turizam, nedavno je obišao Smederevsku tvrđavu i tada je sa Majom Ćirković, članicom veća za kulturu i turizam i Mladenom Savićem, direktorom JP ,,Smederevska tvrđava“, razgovarao o detaljima projekta, a dogovoreni su i detaljni koraci saradnje. Razgovarano je i o mogućim novim projektima koji bi mogli da se dese u narednom periodu.

“Evropska unija podržava razvoj turizma Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije sa ciljem ekonomskog jačanja regiona. Ulaganjem u kulturne spomenike Evropska unija želi da podstakne promociju srpskog kulturnog nasleđa koje predstavlja važan deo evropske kulturne baštine” rekao je tada Aleksandar Bec, vođa projekta #EUza Tebe – za kulturno nasleđe i turizam.

Projekat #EUzaTebe usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, finansiraju ga Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Exit mobile version