Zličić doneo remi u poslednjem minutu sudijske nadoknade

SMEDEREVO, 2. april 2022 – Podela plena na ravne časti na stadionu kraj Dunava, u utakmici sa dva različita poluvremena. Gosti su bili bliži pobedi, kada već domaćin nije prvi deo meča ubedljivije rešio u svoju korist: Smederevo 1924–Jedinstvo 2:2 (1:0).

Smederevci su bolje ušli u meč i već u 5. minutu su imali priliku da dođu do prednosti. Sa levog boka Stanić je ubacio loptu koju je rukom zaustavio Bošković, pa je sudija Todorović pokazao na belu tačku. Traljav udarac Stanića bio je lak plen za golmana Ubljana Jovanovića, koji je uhvatio živu loptu.

Igralo se obostrano otvoreno, sa po nekoliko promašaja, da bi u 28. minutu Smederevci stigli do vođstva. Uporni Bojić, nakon uspešne solo akcije, uz pomoć gostujućeg štopera, sa sedam metara zatresao je mrežu Jedinstva.

Mogao je u 33. minutu Stanić da se iskupi za promašeni penal, ali je zamalo bio kratak na odličan Blagojevićev centaršut.

Samo što je počeo nastavak Milanović se probio po desnom boku Smedereva, a Nikola Radojičić je smestio loptu u desni gornji ugao domaćih.

Izgledne prilike za goste nisu posle toga iskoristili Doderović i Srećković, koji je bio sam na pet metara od gola Tasića.

Potom je Milanović još jednom servirao loptu Radojičiću, koji je postigao drugi gol, sada za vođstvo Ubljana.

U uzbudljivoj završnici Stanić je propustio još jednu šansu da izjednači, da bi u četvrtom minutu nadoknade vremena, na centaršut Nešovića Zličić glavom pogodio i tako spasao bod Smederevu.

U narednom kolu Smederevci gostuju u Rabrovu ekipi RSK, koja je pretposlednja na tabeli.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!